Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς κάτι άλλο για την ''προοπτική'' που ετοιμάζει για την Κύπρο ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Είχαμε προβλέψει από την ιστοσελίδα αυτή το τι θα έπραττε ο νέος πρόεδρος της Μεγαλονήσου και -φευ- επιβεβαιωθήκαμε και επιβεβαιωνόμαστε!
Τώρα (επειδή στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. μπορεί να είμαστε εμπαθείς, υποκειμενικοί, σκληροί κτλ κτλ...) έρχεται ο πλέον ανθέλληνας Τούρκος υπουργός, ο γνωστός σε όλους μας Εγκεμέν Μπαγίς, να πλέξει το εγκώμιο του Νίκου Αναστασιάδη και να μας πει ότι η εκλογή του συνιστά ''ευκαιρία''. Δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση, όταν οι Τούρκοι θεωρούν Έλληνα πολιτικό ως ''ευκαιρία'', τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Ας δούμε όμως επακριβώς το τι δήλωσε ο Μπαγκίς, αφού η αγωνία της 'Άγκυρας για ''λύση'' δεν κρύβεται με τίποτα. Ιδανικό timing, αφού Ελλάδα και Κύπρος είναι γονατισμένες, οικονομικά και όχι μόνον:
''Εμείς Βλέπουμε ως ευκαιρία την εκλογή του προέδρου Αναστασιάδη, είναι ένας Ελληνοκύπριος πολιτικός που είπε το ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν. Όμως βρίσκεται (ο Αναστασιάδης) σε τέτοια δεινή θέση λόγω της οικονομικής κρίσης, που αυτή τη στιγμή ούτε με την Τουρκία ούτε με την ΕΕ είναι σε θέση να συνδιαλλαγεί. Έχει προτεραιότητα να σώσει πρώτα το τραπεζικό σύστημα. Ξέρουμε λοιπόν ότι πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο. Ας αρχίσουν ξανά τη διαδικασία Αναστασιάδης και Έρογλου. Ας δούμε ξανά αν μπορούμε να συνεννοηθούμε επί της βάσης του σχεδίου Ανάν'', δήλωσε ο Εγκεμέν Μπαγίς.
Παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης στην Κύπρο (antistasi.org), που προ ημερών μιλούσε για ''εθνικά μακάβριο ρόλο που ξένες πρεσβείες έχουν αναθέσει στον Αναστασιάδη'':
''Τα κεραμίδια πέφτουν πλέον βροχηδόν στο κεφάλι μας. Και φαίνεται ότι τώρα τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Αυτή την φορά δεν υπάρχει ούτε Τάσος, ούτε δυνατή οικονομία. Τουναντίον, υπάρχει μια οικονομία βομβαρδισμένη, ένας λαός περιδεής και αλαφιασμένος, και ένας μειοδότης πρόεδρος. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η (διά)λυση έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, η οποία (για να αποφύγει τον όποιο κίνδυνο απόρριψης) θα μας φεσωθεί χωρίς δημοψήφισμα. Σε αυτό το συνωμοτικό πλέγμα, εντάσσεται και το γεγονός ότι ο Ντάουνερ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά έκανε εμφανή την παρουσία του με δηλώσεις του τύπου 'οι δύο πλευρές έχουν ισχυρούς οικονομικούς λόγους να συμφωνήσουν για επανένωση της Κύπρου, καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων και στη γρήγορη εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στο νησί' ''.
Σε ανάλυσή του που θα αναρτηθεί σύντομα, το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. και οι αναλυτές του στη Λευκωσία θα ενημερώσουν επακριβώς το που βρισκόμαστε και τι εξυφαίνεται στο παρασκήνιο, ώστε να οδηγηθεί η κυπριακή κυβέρνηση σε οδικό χάρτη και τελική σύσκεψη για ''λύση'' του κυπριακού τον ερχόμενο Οκτώβριο.
elkeda.gr