Κρίσιμη η κατάσταση χαρακτηρίζεται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη, όπου η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κατεβάσει τον νεοσύστατο λιβυκό στρατό (μετά Καντάφι εποχή), ενάντια στην αστυνομία και πραστρατιωτικές, που πρόσκεινται (πού αλλού) στην Αλ Κάιντα. Κάτι που αποδεικνύει ότι η Δύση προκάλεσε μια αιματοχυσία χωρίς να λύσει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στην πολύπαθη χώρα, ακριβώς όπως έπραξε και στην Συρία.
Η λιβυκή κυβέρνηση διέταξε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση σε μια προσπάθεια να απωθήσει τους παραστρατιωτικούς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρήση του νέου λιβυκού στρατού από την πτώση του μακαρίτη συνταγματάρχη Καντάφι το 2011.
Ο στρατός κάτω από της διαταγές του στρατηγού Yusef Al Mankoush, αναπτύχθηκε σε όλη την Τρίπολη σε μια προσπάθεια να προστατέψει την τάξη ενάντια στην αστυνομία και ομάδες πολιτοφυλακής, που κατευθύνονται από την Αλ Κάιντα.
Η επιχείρηση του στρατού περιλαμβάνει την ανάπτυξη βαρέως οπλισμού για να αναχαιτισθουν οι επιθέσεις, όπως αντιαεροπορικού οπλισμού και πολυβόλων στο κέντρο της Τρίπολης. Σίγουρα δεν μιλάμε για απλές διαδηλώσεις!
Ο Λίβυος εκπρόσωπος του στρατού Hussein Al Faidi είπε ότι η επιχείρηση του στρατού έγινε με σκοπό την προστασία της Τρίπολης όπως και στρατηγικών εγκαταστάσεων από επιθέσεις. Ο Hussein Al Faidi συνέχισε λέγοντας ότι επιδιωκόμενος στόχος είναι και ο καθησυχασμός των κατοίκων της πρωτεύουσας. Κάτι που φανερώνει ότι τα πράγματα στη Λιβύη έχουν εκτραχυνθεί σε μέγιστο βαθμό.
Την τελευταία εβδομάδα η λιβυκή αστυνομία ένωσε τις δυνάμεις της με τους διαδηλωτές. Στελέχη της επιτέθηκαν δύο φορές μεχρι τώρα στο υπουργείο εσωτερικών σαν μέρος της διαμαρτυρίας τους για προαγωγές και αυξήσεις μισθών.Την ίδια στιγμή πολιτοφυλακές συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα πολιόρκησαν υπουργεία ζητώντας την αποπομπή υποστηρικτών του Καντάφι. Οι ένοπλοι περικύκλωσαν τα υπουργεία εξωτερικών, και δικαιοσύνης, ενώ κάποια στιγμή κατέλαβαν το υπουργείο οικονομικών.
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Τυνησία, καθώς και αυτή έχει ταραχές που οφείλονται στην Αλ Κάιντα. Ο στρατός της χώρας,διεξήγαγε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ενός πυρήνα της Αλ Κάιντα κοντά στο όρος Chambi στα σύνορα με Αλγερία. "Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο" είπε ο εκπρόσωπος του στρατού.
Όλες αυτές οι χώρες έχουν ένα κοινό σημείο. Η Δύση τις "απελευθέρωσε" (την Συρία την "απελευθερώνουν" ακόμα), χρησιμοποιώντας ως μέσον παρακλάδια της Αλ Κάιντα, δηλαδή τον ίδιο το...διάβολο.Έδωσαν ισχύ σε αυτούς που υποτίθεται κυνηγούν σε όλο τον πλανήτη.Η κατάσταση στη Λιβύη είναι ένα ήπιο παράδειγμα του πως θα μετατραπεί η Συρία αν είναι τυχερή, μετά από πιθανή πτώση Άσαντ, και με την Αλ Νούσρα πανίσχυρη και πάνοπλη, να εκβιάζει το νέο καθεστώς.
Πριν δύο χρόνια άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, και ακόμα φαίνεται ότι θα πάρει χρόνο για να κλείσει. Γι' αυτή την ισχυροποίηση της Αλ Κάιντα ευθύνη έχει η Δύση, και θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις γι' αυτό!
πηγη