- Το 1991 οι Αμερικάνοι αποφάσισαν τη διάλυση όλων των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης και το πέτυχαν μεθοδικά, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία και αλλού, το μόνο κόμμα που δεν διέλυσαν για τους δικούς τους λόγους ήταν το χριστιανοδημοκρατικό της Γερμανίας
Συνέντευξη στη Μύριαμ Νικολαΐδου-Ντενίση
Μάλλον ταραχώδη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον πολιτικό βίο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου. Γιατί ταραχώδη; Γιατί τόσο στο παρελθόν, που ήταν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, όσο και την περίοδο – μέχρι το καλοκαίρι του 2012 - που ήταν βουλευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο ίδιος φαίνεται ότι αποτελούσε ένα περίεργο «μείγμα» ενός ιδιαίτερου πατριωτισμού, ενός κεντρώου πατριωτισμού. Γεγονός που τον έκανε μισητό από μια μεγάλη μερίδα του παλαιού και σύγχρονου ΠΑΣΟΚ. Αλλά και γεγονός που τον έκανε να ξεχωρίζει και συνεπώς να αναζητά διακαώς και συνεχώς την αληθινή πολιτική του «στέγη».
Σήμερα, απαλλαγμένος – και αυτός – από φοβίες, δισταγμούς και ενδοιασμούς μας μιλά ανοιχτά για τα όσα σχεδιάστηκαν, για τα όσα σχεδιάζονται και για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στην Ευρώπη. Μας μιλά για τον Κουρτ Βαλ Χάιμ, την Μέρκελ, τον Πάπα, τον Σαμαρά, τον Καραμανλή, τον Παπούλια, ενώ δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στο παιδί της Μαργαρίτας Τσαντώφ…
- Κύριε Χρυσανθακόπουλε θα ξεκινήσω την συζήτησή μας ως εξής: τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία; Πού πιστεύετε ότι μπορεί να οδηγήσει αυτή η υφέρπουσα αναστάτωση τον ελληνικό λαό;
- Η ελληνική κοινωνία φτάνει στα όριά της. Αδυνατεί ν’ ανταπεξέλθει στην πληρωμή των μέτρων. Η ύφεση βαθαίνει και είναι πλέον αδύνατον ο κόσμος ν’ ακολουθήσει τους ρυθμούς αφαίμαξης που επέλεξε η κυβέρνηση. Άρα, μέσα στο επόμενο δίμηνο η κοινωνική ένταση έως αναταραχή είναι δεδομένη. Αυτή η πίεση θα φέρει εξελίξεις και στο πολιτικό πεδίο. Τις αναμένουμε με την ευχή να αποφύγουμε αιματοχυσίες και έκτροπα. Ελπίζω, να υπάρξει διευθέτηση του προβλήματος με ομαλό κοινοβουλευτικό βίο.
- Και η κυβέρνηση σε ποια «διάσταση» βρίσκεται; Έχει συνειδητοποιήσει τι αντιμετωπίζουν οι πολίτες και πως θα αντιδράσουν;
- Άλλο τι φαντάζεται η κυβέρνηση και άλλο τι μπορεί να συμβεί. Η αλήθεια είναι, ότι για να δείξει ένα άλλο πρόσωπο η ΝΔ προσπαθεί εναγωνίως να μετασχηματιστεί με διαφορετικές ροπές, για να προσεγγίσει και πάλι τους πολίτες, για να μην αντιδράσουν. Προσπαθεί να μετασχηματιστεί σε ένα μεγάλο αστικό κόμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού και επίσης σε μια κεντροδεξιά παράταξη, που θα μπολιαστεί από πρώην αντιμνημονιακούς, οι οποίοι «φλερτάρουν» μαζί της και προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.
Τέλος, οπωσδήποτε θα προσπαθήσει να κάνει συμμαχία με στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και άλλοι από την λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Αυτό ακριβώς είναι το σενάριο ενός νέου, κατεστημένου κόμματος στην προσπάθεια του συστήματος να διασώσει τον εαυτό του. Και είναι γνωστό ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων για όλα τα παραπάνω την έχει από τη μία ο Σαμαράς και από την άλλη - παρά την απαξίωσή του από κάποιους ή και λόγω αυτής – ο Καραμανλής ο οποίος όμως μόνο αν ήταν όλα έτοιμα θα δεχόταν να μπει σ’ αυτή την «καινούργια» μάχη.
- Δεν μου είπατε τι δυναμική θα έχει μια ενδεχόμενη κοινωνική αντίδραση… Και επίσης πώς είδατε το θέμα την πρόσφατης παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου.
- Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι χαρακτήρα θα πάρει η κοινωνική δυναμική, αλλά αν ο αμερικανικός παράγοντας το θέλει πολύ έντονα μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στη Μέρκελ στις εκλογές που έρχονται και να μην προλάβει η Γερμανίδα Καγκελάριος να χαρεί την επιτυχία της.
Όσο για τον Πάπα; Όπως ο Κουρτ Βαλ Χάιμ ήταν ένας ναζιστής και τον έβγαλε μπροστά το ίδιο παγκόσμιο σιωνιστικό κλαμπ για να γίνει επικεφαλής του ΟΗΕ, άρα ήταν ελεγχόμενος υπό την απειλή της αποκάλυψης της ταυτότητάς του, έτσι το ίδιο έχουμε και με την περίπτωση του Πάπα Βενέδικτου. Ενισχύουν άτομα τα οποία κρατούν στο χέρι για μεγάλα ζητήματα και τα απειλούν και τα καθοδηγούν, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του σιωνιστικού κλαμπ και την ίδια στιγμή - όταν τα κέντρα θέλουν - αποσταθεροποιούν την ύπαρξή τους.
Το 1991 όταν οι Αμερικάνοι αποφάσισαν τη διάλυση όλων των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης και το πέτυχαν μεθοδικά, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία και αλλού, το μόνο κόμμα που δεν διέλυσαν για τους δικούς τους λόγους ήταν το χριστιανοδημοκρατικό της Γερμανίας. Άρα, δεν γνωρίζουμε εάν ήρθε και η σειρά της Γερμανίας, τώρα. Μιας και ο χριστιανισμός είτε με την καθολική, είτε με την ορθόδοξη εκδοχή δεν είναι επιθυμητός από τα κέντρα Και σίγουρα η ορθόδοξη εκδοχή είναι ακόμα περισσότερο ανεπιθύμητη!
- Πολλά «ψιθυρίζονται» για αναθεώρηση του Συντάγματος και μάλιστα αρκετά σύντομα. Θα γίνει;
- Η αλλαγή Συντάγματος στο αμερικανικό πρότυπο, δηλαδή στο πρότυπο να εκλέγεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από το λαό είναι κάτι το οποίο προωθούν. Η ελαχιστοποίηση της αξίας και του κύρους του κοινοβουλίου είναι δεδομένη. Η ίδρυση μιας γερουσίας η οποία κατεστημένα θα ελέγχει τις πολιτικές αποφάσεις είναι επίσης μια εκδοχή. Όμως, αυτά σαν δομή κα σαν λειτουργία δεν ταιριάζουν κατά την γνώμη μου στην ελληνική πραγματικότητα. Είναι εισαγωγή και επιβολή μοντέλων του αμερικανικού συστήματος. Το οποίο στην άλλη του εκδοχή έχει την κοινωνική βαβυλωνία, όπως αποκαλούν τον πολυπολιτισμό. Τεχνάσματα του διαίρει και βασίλευε για να κυβερνάει ο τραπεζίτης-τοκογλύφος.
- Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τι συμβαίνει; Γιατί δεν έχει παραιτηθεί τόσο καιρό, όπως για παράδειγμα ο Πάπας; Πού το πάει;
- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνωστό ότι εμφορείται από πατριωτικά αισθήματα. Διότι όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ υπέγραφε με την εσωκομματική αντιπολίτευση, το λεγόμενο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Υπέγραφε και μαζί μου – γιατί τότε ήμασταν μαζί – κείμενα εναντίον του Σημίτη, για τη Συμφωνία της Μαδρίτης, για θέματα της Τουρκίας, για τον Οτσαλάν. Για οτιδήποτε ήταν εθνικό είχε καθαρή θέση ο Κάρολος Παπούλιας. Αλλά πέρα από το γεγονός αυτό η πρόταση να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν οδηγεί σε λύση του πολιτικού προβλήματος της χώρας ή σε ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Συνεπώς, η παραίτησή του διευκολύνει μόνο τον Φώτη Κουβέλη. Γιατί αν παραιτηθεί ο Κάρολος Παπούλιας τότε ανοίγει ο δρόμος για τον Φώτη Κουβέλη να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αντί για παραίτηση του Κάρολου Παπούλια κάλλιστα μπορεί κάποιος να του ζητήσει να αναπέμψει αντισυνταγματικά νομοσχέδια. Τα οποία - βάσει του Συντάγματος - αν δεν τα υπογράψει μετατρέπονται κατευθείαν σε δημοψήφισμα.
- Θα ήθελα να μας πείτε τι μέλλει γενέσθαι ως προς τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας; Θα έχουμε σύντομα αλλαγές;
- Το ευρωπαϊκό μοντέλο σήμερα είναι έθνη-κράτη σε ομοσπονδία. Η αυριανή μέρα που σχεδιάζουν είναι κατάργηση των εθνών-κρατών και στη θέση τους η ύπαρξη περιφερειών οι οποίες αποκτούν οντότητα και αυτονομία από το κράτος - διαμελίζεται έτσι το έθνος-κράτος - και υπάγονται απ’ ευθείας στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση. Όχι στην ευρωπαϊκή κυβέρνηση, αλλά στην διακυβέρνηση, δηλαδή σε μια ανώτατη εξουσία που στην ουσία θα είναι ανεξέλεγκτη. Η κοινοπολιτεία λοιπόν αυτονομημένων περιφερειών είναι το νέο μοντέλο που σχεδιάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.
- Σε αυτό το σημείο θα ήθελα την άποψή σας για τον Γιώργο Παπανδρέου.
- Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το σεμινάριο του 1990-1993 και την εκπαίδευση στην Αμερική, γύρισε άλλος άνθρωπος. Έγινε ένας πολυπολιτισμικός βαβυλωνιωτής. Δηλαδή είναι ο εκφραστής των θέσεων του παγκόσμιου σιωνιστικού συμβουλίου. Τον σπρώξανε στη Σοσιαλιστική Διεθνή, τον βάλανε στη Μπίλντερμπεργκ κατ’ επανάληψη, τον βάλανε σε όλες τις μυστικές συμφωνίες, έπαιξε με σχέδιο το παιχνίδι το χρηματιστηριακό του Σόρος, με το σύνθημα «Θα κάνω δημοψήφισμα για το ευρώ ή για την έξοδο από αυτό» και είναι το χαϊδεμένο και υπάκουο παιδί του συστήματος και ο καθ όλα προφυλαγμένος του συστήματος. Ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα άπληστος άνθρωπος, γιατί πέρα από τα εκατομμύρια που μπορεί να διαθέτει τρέχει κάθε φορά για πενήντα και για εκατό χιλιάδες για να μιλήσει σε πανεπιστήμια και σε συναθροίσεις. Πιο απλά; Είναι το παιδί της Μαργαρίτας Τσαντώφ...
- Πώς θεωρείτε ότι πρέπει να κινηθεί ο ελληνικός λαός από εδώ και πέρα; Τώρα που είναι πιο συνειδητοποιημένος, πιο ώριμος, πιο ικανός να καταλάβει τις «παγίδες» που του στήσανε;
- Τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα σαν λαός; Σίγουρα, πολλά. Επίσης, υπάρχει μια πρωτοβουλία, η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ατομική. Άνθρωποι που σέβονται τον κοινοβουλευτικό δρόμο της δημοκρατίας και οι οποίοι δεν είναι μνημονιακοί, ούτε εθνομηδενιστές δημιούργησαν ένα φόρουμ. Αυτό το φόρουμ ονομάζεται φόρουμ «Εθνικής στρατηγικής», για την επιβίωση της Ελλάδας και του ελληνισμού τον 21ο αιώνα. Είναι ανοιχτό δε σε συμμετοχή, ενώ προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα των πατριωτικών δυνάμεων θα συναντηθούν σε ένα δημόσιο διάλογο στις 10 του Μάρτη, από το πρωί έως το βράδυ, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, για να μιλήσουν για κάθε τι που απασχολεί αυτή τη στιγμή την χώρα μας. Αυτή η ημερίδα, που θα έχει πολλούς ομιλητές, θα καλύψει όλο το φάσμα των θεμάτων εθνικής στρατηγικής και επιβίωσης και για την οικονομία και για τα θεσμικά ζητήματα και για τον διεθνή παράγοντα και για τις πολιτικές διεθνείς συμμαχίες.
Και αυτό το φόρουμ δεν τελειώνει εκεί. Θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, σε πνευματικά κέντρα δήμων και σε άλλες αίθουσες, για να αναδείξει τα ζητήματα της αφύπνισης του ελληνικού λαού, της ενότητας και της συμπαράταξης των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων.
Να τονίσω βέβαια ότι το φόρουμ δεν είναι σε καμία περίπτωση κόμμα. Είναι συνάντηση προσώπων και μόνο. Δεν πρόκειται να μετασχηματιστεί σε κόμμα και είναι ελεύθερη η προσωπική πολιτική επιλογή του καθενός που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτό.
- Τελευταία ερώτηση: πώς θα εξελιχθούν τα κόμματα; Τι μέλλον θα έχουν τα μικρά, τι τα μεγάλα, με λίγα λόγια ποιο το μέλλον του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα;
- Ο διπολισμός που ισχύει σήμερα δεν θα ισχύει αύριο. Θα υπάρξει ανασχηματισμός του πολιτικού σκηνικού. Όλο το παλιό έχει ενιαίες ευθύνες. Γιατί λειτουργούσαν ως συμπληρωματικές δυνάμεις όλοι μεταξύ τους. Τώρα πια κόμματα που φιλοδοξούν να πάρουν την εξουσία αποσυντίθεται και κόμματα που την διαχειρίζονται θα εξαφανίζονται. Ο σοφός τουρκικός λαός την Τσιλέρ και άλλους τους εξαφάνισε όταν διαπίστωσε ότι ήταν διεφθαρμένοι. Ο αφυπνισμένος ελληνικός λαός θα πάρει κάποια στιγμή την απόφαση να ξεκρεμαστεί από την ταινία για τις μύγες. Από την παγίδα που του στήσανε και θα απεγκλωβιστεί από τέτοια συστήματα διαχείρισης της εξουσίας. Θα αναζητήσει αξιόπιστη πατριωτική λύση. Η οποία έρχεται σύντομα μέσα από τις πολλαπλές διεργασίες ενοποίησης του πατριωτικού χώρου.
Πηγή εφημ. "Ελευθερη Ώρα"
kostasxan.blogspot.gr